uskap

Hallitusdiilin irvokas jatko-osa Lapista

Kuuluu diiliin.


Eduskunta on kuin vihreän oksan odotushuone hollituvassa. Edustajantoimen voi jättää kesken minkä tahansa turvatumman hyväpalkkaisen toimen auettua, räätälöitynä palkkiona jostain tai ilman, riippumatta tehtävän ”tärkeydestä” suomelle. Henkilökohtainen etu taas yhteisen edun edelle vaikka eduskuntaan on nimenomaan valittu ajamaan yhteistä etua.


Hyvä diili on noussut puolueiden, hallituksen ja jopa presidentin toiminnan keskiöön samalla kun demokratialla on pyyhitty pöytää mennen tullen. Poliittisen teatterin jälkinäytöksiä on nähty nyt päänäytöksen jo mentyä. Päänäytelmän käsikirjoittajat – jotka kieltävät sen kirjoittaneensa – paljastuvat yksi kerrallaan. Mutta ei millään ole tähän hetkeen mitään vaikutusta, vaikka he jäävät valheistaan kiinni. He ovat jo sellaisessa asemassa.


Yksi irvokkaista jälkinäytöksistä nähdään nyt Lapin vaalipiiristä. Mäntylän tuplaloikkaus etenee diilin käsikirjoituksen mukaan. Ensin loikkaus ”uuteen” eduskuntaryhmään ja nyt loikkaus kokonaan pois eduskunnasta. Valistuneemmat jo arvasivat ryhmäloikkauksen tapahtuessa, että Mäntylälle oli joku vihreä oksa sovittuna. Hän taisi olla ainoa siinä ryhmässä joka olisi tippunut ”vain” sopeutumisrahalle muutamaksi vuodeksi. Hän taisi myös olla ainoa joka ennen ”kansan”edustajansa uraa, ei ole juurikaan pystynyt itseään työllään elättämään. Siksi tarvittiin lisää teatteria jo valmiiksi väsyneelle yleisölle.


Hallitus ei voi, eikä saa menettää yhtään uskollista – ryhmäkurin tai diilin sitomaa – edustajaa. Siksi tarvitaan ”sitoutumisrituaaleja”. Torvinen joka tulee Mäntylän tilalle jälkimmäisen päästessä parempiin hommiin, oli sitoutunut vielä puoluekokouksen jälkeisenä maanantaina Halla-ahon johtamaan puolueeseen. Jo tiistaina takki kääntyi ja Torvinen sitoutui ”Soinilaisiin”. Keskiviikkona Torvinen aloitti pitkän sarjan lausuntoja puutaheinää käsimerkeistä ”rauhattomuuteen”, ja poltti kaikki silloiset politiikan sillat takanaan. Sitoutumisrituaali oli suoritettu ja ”kansanedustajanpaikka” lunastettu. Kuului diiliin.


Nyt sitten Don sipilä ja Don orpo pitävät huolen siitä, että Mäntylä saa sovitun paikan ja eron ”kansanedustajan” tehtävästään. Hollituvan odotushuoneessa kiltti istuminen palkittiin.


Irvokkuuden huippu lienee siinä, että vihreä oksa liittyy radikalisoitumisen estämiseen, ja hän omalla toiminnallaan juurikin lisää yhtä radikalisoitumisen juurisyytä. Ihmisten luottamuksen sekä uskon heikkeneminen ja lopulta loppu hallintoon ja poliittiseen järjestelmään, on yksi radikalisoitumisen juurisyitä. Joten ilmeisesti kaikki lisäarvo jota tällä järjestelyllä saadaan, onkin yhden radikalisoitumisen juurisyyn vahvistaminen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Diilin käsikirjoittajat paljastuvat iksi kerrallaan.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipilan-kanss...

Ministerin pitää olla rehelliseksi jne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mutta joku tässä on nyt valehdellut tietämättömyyttään?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Onkohan ne siellä EU:ssa ihan tietoisia siitä, kuinka selkeitä kannanottoja on luvassa?

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Puheenvuoro/Sivu...

Noin viikon uutiset tiivisti asian hienosti

https://youtu.be/6LUWPjtC2c8

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren
Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Liikemies mutta onko hyvä sellainen ja onko hyvä "konsernin" johtaja, vai keskittyykö vain ja ainoastaan osaoptimointiin?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Liikemies ei pelkää työpaikkansa menettämistä yhtä paljon kuin politikko ja tämä vaikuttaa tekoihin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei ole Suomelle kunniaksi lähettää Hanna Mäntylän tasoisia " erityisneuvonantajia" EU-komission tehtäviin.

Toisaalta tämä kertoo omaa karua kieltään EU:sta ja sen toiminnasta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Määräaikainen pesti on kyseessä, joten kyllä Mäntylä palattuaan voi hyvin asettua vielä ehdokkaaksi jonkun puolueen riveissä. Samalla voi kysyä, että kuka Soinin joukoista olisi ollut parempi/soveliaampi ulkoistettavaksi? Mäntylän tilalle tulee viikon aikana tuuliviirimäisiä kannanottoja viljellyt Matti Torvinen, joten näin median välityksellä nähtynä laatu ei ryhmässä parane.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ministeri Hanna Mäntylän retoriikkaa Eduskunnan kyselytunnilla: "Tämä on päivänselvä asia, että siinä vaiheessa, nyt kun ryhdyimme tätä kokonaisuutta tässä käymään läpi, niin ilman muuta me mietimme sen, kuinka ja miten tämä tullaan osaltaan toteuttamaan. Mutta kuten varmasti nyt on tullut myöskin tässä keskiviikon keskusteluissa esiin, niin tämä on yksi niistä toimenpiteistä, joihin hallitus nyt on sitoutunut, ja luonnollisesti siten käymme sitä arviota ja teemme ne vaikutusarvioinnit siltä osin, onko tarpeen sitten miettiä siltä osin jonkun näköisiä pohdintoja, onko tällaisissa pitkäaikaissairauksissa mahdollisesti joitain syitä miettiä teemmekö sinne sitten erilaisia toimenpiteitä. Mutta kuten varmasti kysyjä ymmärtää, niin ryhdymme nyt valmistelemaan näitä esityksiä."

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kun työpaikka Euroopassa meni ohi suun päätti Elomaa palata takaisin. Ei malttanut jäädä odottelemaan jakoon tulevaa seuraavaa vihreää oksaa. Sitä paitsi oppositiossa on helpompaa. Ei tarvitse kuin vastustaa kaikkea.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Ei Elomaa ole ollut Soinin luottoedustaja niin kuin Mäntylä. Ainoastaan Mäntylä olisi tippunut "tyhjänpäälle". Kike on tehnyt ja osaa tehdä muutakin elääkseen.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Diilihallitus yritti tehdä tosinäytelmää mutta tulikin satua, ainakin suurimman osan mielestä. Ei ihan uponnut kusetus niin kuin toivottiin.

http://m.iltalehti.fi/politiikka/20170621220022269...

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

On tapahtunut ihmepätevöitymisen lisäksi ilmeisesti ihmeparantumisia. Ei se sinällään ole ihme ottaen huomioon pää- ja satiaishallituspuolueen etuintressiryhmät.

http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2...

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Kokoomus ja jäänsiniset, kuin kaksi marjaa hyvine veljineen/siskoineen

http://m.iltalehti.fi/politiikka/20170619220021914...

Toimituksen poiminnat

Sivut