uskap

Sosiaalinen media ongelmana myös rapakon toispuolel

Poliisi väsyy euroopassa ja pohjolassa. Yhteisöt hajoavat ja jakaantuvat moniksi joten vastakkainasettelut todella vaarallisella tavalla ovat pian arkipäivää täälläkin. Pohjolassa on jo paljon ”No Go” alueita. Kun tämä kehitys saavuttaa kriittisen pisteen tilanne on hallitsematon.


Ruotsissa pian eläkkeelle jäävä poliisi purki tämän sanoiksi facebookissa. Nyt eliitin valtakoneisto vastaa etsimällä keinoja miten rangaista kyseistä poliisia. Kertoo enemmän eliitin valtakoneiston voimattomuudesta kuin sen halukkuudesta ratkaista ongelmia. Kyseisen poliisin olisi ilmeisesti pitänyt odottaa eläkkeelle pääsyään ennen avautumistaan ja kirjoittaa kirja. Näin tapahtui suomessa kun korkea-arvoinen eläkkeelle jäänyt poliisijohtaja kirjoitti kirjan. Suomen eliitin valtakoneisto ei oikein voinut uhata erottamisella jo eläkkeelle jäänyttä. Mitä tekee suomen valtaapitävät? Vähättelevät, leimaavat valheeksi jne. Myös se kertoo enemmän yhteiskunnan voimattomuudesta kuin sen halukkuudesta etsiä ratkaisuita ongelmiin. HS kirjoitti artikkelin Alankomaista ja ”äärioikeistopopulismin” noususta. Sielläkin yhteiskunnan valtaapitävien mielestä ongelmana oli lukitsemattomat postilaatikot kuin niistä varastelevat.


Eurooppa, pohjoismaat ja Suomi niiden mukana on ajautumassa pienin askelin yhä kiihtyvämmällä vauhdilla anarkiaan. Pian olemme tilanteessa johon Brasilia vajosi erittäin nopeasti sen positiivisen vakautumisen ajanjakson jälkeen. Siellä juurisyyt ovat nyt nousevalle anarkialle erilaiset, mutta välivaihe kaikkineen ja lopputulos sama kuin tulee olemaan täälläkin jos politikot jatkavat samaan malliin.
Maailman lehdistöstä ei löytynyt eilen äkkiseltään juuri mitään Guaraparin kaupungin anarkiasta. Ne alkoivat jo perjantaina ja jatkuvat. Siellä on jo armeija kadulla. Guarapari on ”lähellä” Rio de Janeiroa ja tietojeni mukaan silmitön anarkia on leviämässä sinnekin. Kirjoitin kappaleen alussa maailman lehdistöstä. Kuvaavaa on se, ettei edes valtalehdissä tai valtamediassa Brasiliassa asiaa nosteta korkealle. Vaietaan kuoliaaksi koko tapahtuma. Sosiaalinen media on täynnä kyseisiä tapahtumia ja se tietysti aiheuttaa valtaeliitille paineita.


Mitä tekemistä Brasilialla ja suomella on keskenään näissä asioissa?


Valtaeliitti keskittyy omiin etuihinsa. Valtaeliitti laiminlyö yhteiskunnan perustoimintojen ja turvallisuuden ylläpidon. Valtaeliitti kaventaa sananvapautta tietyiltä ammattiryhmiltä ja vahtii haukkamaisesti sosiaalista mediaa. Valtaeliitti pystyy omistustensa kautta kontrolloimaan median julkaisutoimintaa. Jne. jne.
 

https://dexmag.com.br/2017/02/06/espirito-santo-em-estado-de-calamidade/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Onneksi asumme lintukodossa, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Eläminen Euroopan vihoviimeisessä rotankolossa on suojannut meitä jo vuosikymmenet maailman pahuudelta.

Kylmät kesät ja lämpimät talvet tasoittavat kuumaverisimmänkin veren kuohunnan ja lopun viimeistelee keskiolut.

Koska elämme lintukodossa, täällä ei tarvita poliiseja muuhun kuin mielipiteiden valvomiseen. Siksi meillä onkin väkilukuun nähden vähiten poliiseja koko läntisessä kulttuuriyhteisössä. Kun ei meillä ole edes omia mielipiteitä valvottavaksi. Kaikki pureskellaan ja nauretaan valmiiksi.

Täällä on vain well-come alueita. Päästäkseen erämaahan Helsingistä tarvitsee ajaa vain 25 kilometriä mihin tahansa suuntaan. Ahdistus loppuu viimeistään kaupungin rajalla.

Ainoita no-go Suomessa alueita tuntuvat olevan työpaikat. Niihin ei ole pääsyä kaikilla.

Kun Suomella ei ole uhkakuvia, niitä keksitään ihan itse. Muutoinhan ei ole mitään järkeä ostaa miljardien sotakoneita lintukotoon.

Eihän tänne edes kukaan halua.

Ruotsikin sai satoja tuhansia uusia asukkaita ja Saksa liki miljoonan. Lintukotoon vaivautui vain kolmekymmentätuhatta.

Heistäkin osa on jo lähtenyt pois, kun ei täällä niin kivaa ollutkaan.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Mikä tekee erinlaisiksi "No Go" alueet euroopassa ja pohjoismaissa verrattuna Brasilian fafeloihin?

Fafelat on kuitenkin saman kulttuuriperimän omaavia ympäröivän yhteiskunnan kanssa kuin "No Go" alueet euroopassa.

Samaa niissä on se, että ne ovat "Valtio valtiossa"

Kun pääsemme samaan tilanteeseen yleisesti kuin Brasiliassa, väitän, että ongelmamme ovat paljon suuremmat jotka heijastuvat muuhun yhteiskuntaan "No Go" alueista kuin Brasiliassa fafeloissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tervetuloa takaisin, nyt omalla nimelläsi.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Toisten varjokirjoittajana olemisesta saa vain rupia per....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Saattoivat ne kuitenkin henkilön eduskuntaan ja vielä ministeriksi asti, mutta ne perhesyyt ovat aina olleet vaikeat hoitaa.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

http://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/schwe...

Nuo "No Go" alueet ovat paljon vaarallaisempia euroopassa ja Ruotsissa paikallisille kuin fafelat Brasiliassa.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Olin Guaraparissa muistaakseni 2014. Kauniit rannat, eikä ollut isompaa pelättävää. Nyt paikalliset ystäväni ovat raportoineet olleensa sisällä perjantaista lähtien.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Pari päivää otti, että uutinen ehti ylen 20.30 uutisiin. Se on nykyään nopeaa tuo tiedonvälitys suomessa

Toimituksen poiminnat

Sivut