uskap

Pettynyt Persu

Pettymyksen käsittelemiseen auttaisi huomattavasti se, että tietäisi, olenko pettynyt A-talk:n tekotapaan ja yleisradioon vai Persuihin.

Jos Persuja, suurinta oppositiopuoluetta ei oltu edes pyydetty ohjelmaan, olen pettynyt A-talkin tekijöihin ja yleisradioon. Sen kyllä kestää ja saa virtaa lisää toimintaan.

Jos Persuilta oli pyydetty keskustelija, eikä sitä ollut antaa, niin pettymys on masentavaa luokkaa. Jos asianlaita on tämä jälkimmäinen, meiltä joko puutuu osaavia ihmisiä puolueorganisaation yläpäästä tai puolueen puheenjohtaja ei luota muihin johtopaikoilla oleviin.

Itse ohjelmassa Kepu ja Pirkkalan lady jyräsi 10-0. Hieno homma hyvin toimittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Demarit jo kääntämässä takkia.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Voi olla ettei demarilla ole tässä asiassa edes takkia mitä kääntää. Kylmää kyytiä tiedossa, ulkona on kylmä.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Eikö pakkoliitoksista tehty laki olisi juuri sopiva "uhka" ilmassa, jotta muutoksia alkaisi syntymään?

Pitääkö meidän kaikkien maksaa lisää veroja siksi että suojellaa Pirkkalan naisen 10 000 kuntatyöpaikkaa? Yksityisellä sektorilla tuuli käy ja YT neuvottelu käydään vähän välilä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Pakkoliitospykälää vastustetaan huomattavan laajalla rintamalla, ei yksin Pirkkalassa eikä yksin Pirkkalan lady.

On ehkä kokonaisuuden kannalta parempi, että mainitsemiasi "suojatyöpaikkoja" suojellaan Pirkkalassa ja muualla sellaisissa kunnissa missä niden "suojatyöpaikkojen" palvelujen tuottamiseen tarvitsemat yksikkökustannukset ovat pienemmät kuin vaikka keskuskunnissa.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Käsittääkseni Pirkkalassa ei ole tehty kunta yhdistyksiä ja täten ei ole syntynyt suojatyöpaikkoja.

Suojatyöpaikkojahan syntyy vain kuntaliitoksissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksi suurien kaupunkien tarvitsee ylipäätään laajentua? Ohjelman mukaan Kokoomuksen aatemaailman mukaan kuralle ajettujen kaupunkien on saatava lisää tonttimaata jotta voidaan saada lisää veronmaksajia sen kuran paikkaamiseen. Kokoomus ei näytä hyväksyvän sitä että kansalaisilla on oikeus itse määrätä missä kunnassa haluaa asua vaan heidät on pakkosiirrettävä kaupunkiin suuremman veroäyrin maksajiksi. Pakkosanelua tässäkin kuten muissakin asioissa Kokoomus haluaa sanella.

Onko tutkittu ylipäätään sitä missä määrin kaupunkien tarjoamia palveluja ylipäätään käytetään hyväksi ja vielä siten että niistä ei maksa lähialueen käyttäjä itse? Mikäli pääsymaksu tai muu palvelumaksu ei kata kustannuksia, niin hintaa on nostettava.

Miten mahtaa olla pääkaupunkialueella toimivat museot, teatterit,kansallistetteri yms joita rahoitetaan valtion budjetista? Hyvin harva maakuntien asukas pääsee niiden palveluja käyttämään. Kokoomuksella on kerta kaikkiaan ns. pallo hukassa. Katseltuani illlan ohjelmaa Kreikasta, niin saman suuntaiset toimet näyttäisivät olevan meillä käynnissä. Tosin ainakin vielä hallitummasti.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Ei taida olla sellaista tutkimusta, missä olisi otettu huomioon työssäkäynti kaupungin julkisten palveluiden käyttö ja miten se suhteutuu kotikunnan julkisten palveluiden käyttöön. Huomio oli hyvä kun ohjelmassa sanottiin, että työssäkäyntikaupungissa ihmiset ovat työterveydenhuollon piirissä, eivät julkisen terveydenhuollon. peruskoulu- neuvola- ja terveyskeskuspalvelut taas lankeaa kotikunnan vastuulle.

Ehkä "suurkaupunkeja" tarvitaan jotta demokratia heikkenee, eikä kansalaiset enää voi asioihinsa vaikuttaa. Kunnallisvaalit taitavat vielä olla se ainoa vaali jolla on todellista merkitystä. Sopivan kokoisessa kunnassa valittu päättäjä elää yhteisössä jonka asioita hän hoitaa. Toki tuo mahdollisesti aiheuttaa jotain nurkkakuntaisuutta jossain, mutta ehkä se on parempi kuin vaikutusmahdollisuuksien puute ja apatia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Joo, ei mene kyllä jakeluun että liittämällä kaupunkikuntaan sen ympärillä olevia kuntia yhteen jotenkin säästettäisiin kustannuksissa. Se kuitenkin on itsestään selvää että syrjäisempien alueiden palvelujen saanti heikkenee, jos ei heti niin ajan kuluessa. Näin asetetaan kaupunkien asukkaat parempaan asemaan liitoskuntien asukkaiden suhteen. Tämäkö on sitten sitä demokratiaa? Ei ole vähäisemmässäkään määrin. Kokoomuksen ajama laki lähtee vielä siitä että kaupunkikunnan asukkaiden äänestystulos ratkaisee pakkoliitoksen, jonka tekee virallisesti valtioneuvosto. Missä on Suomen perustuslaki? WC-paperiako?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #10

Suomessa perustuslaki on poliittisesti erittäin joustava. Perustuslakivaliokunta joka on järjestäytynyt poliittisten voimasuhteiden mukaan, on korkein instanssi joka tulkitsee perustuslakia. On selvää, että kun puoluediktatuuri haluaa jonkinlaisen perustuslain heikennyksen valiokunta tulkitsee niin, että asia voidaan säätää normaalilain säätämisjärjestyksessä.

On huomionarvoista, ettei yksikään suurista puolueista pidä perustuslakituomioistuinta kovinkaan tarpeellisena. Syykin taitaa löytyä siitä, että valtaan päästyään jokainen voi vuorollaan kävellä perustuslain yli.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Huomionarvoista on erityisesti Kokoomuksen mandra siitä, ettei pakkoliitospykälää käytetä tänä vaalikautena, vaan se tehdään tulevaisuutta varten. Demarit peesaa ja apupuolueet ovat hiljaa.

Tämä helpompi pakkoliitospykälä tarvitaan siis tulevaisuuden hallituksen käyttöön. Ilmeisesti sellaisen jossa istuu Kokoomus ja Demarit. Jatkosuunnitelmat ovat siis ilmeisesti jo kassakaapissa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan...Pelastuksemme olisi kokoomuksen kannatuksen romahtaminen! Sitä odotan!

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Se tai/ja Kokoomuksen johdon vaihto ja puolueen palaaminen taas isänmaalliseksi puolueeksi.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Joka puolueeseen mahtuu myös itsenäisesti ajattelevia rohkeita ihmisiä.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No niin näyttää olevan jopa kokomuksessakin. Eero Lehti vaikuttaa järkimieheltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko Eero Lehti Kokoomuksen ainoa järkevä edustaja. Hänen terveisensä pääministeri Kataiselle kun ovat "”Pääministerin on vedettävä pakkoliitoslakiesitys pois, keskeytettävä kunnat sekasortoon ajava kuntauudistus ja kutsuttava oppositio parlamentaariseen valmisteluun. Tämän hankkeen eteenpäin viemisessä ei ole enää järkeä.” 

Vai käveleekö kuntaministeri Henna Virkkunen päähänpinttymänsä pakkoliitosten kanssa pääministerin sananvallan yli? Onko Kataisesta johtaja-ainesta jää nyt nähtäväksi. Ei riitä se että sanotaan ettei tällä hallituskaudella pakkoliitoksia tulla tekemään, kun lakiehdotus kuitenkin on pakkoliitoksiin tähtäävä ja vieläpä perustuslain vastaisesti. Venyykö perustuslakimme perustuslakivaliokunnan käsittelyssä kun sillä on hallituspuolueiden enemmistö lausuntoa antamassa?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Jos Kokoomuksen päättävissä elimissä on vahvasti päätetty, että pakkoliitoslaki on saatava, perustuslakivaliokunta venyy ja saadaan jonkinlainen pakkoliitoslaki.

Näin joka hallituksessa.

Toisaalta Kokoomusjohto kävelee jopa oman puoluekokouksensa päätöksen yli. Pakkoruotsi.

Silti jaksan toivoa, että jopa Kokoomus vaihtaa suuntaa ja palaa isänmaalliseksi puolueeksi. Se on kaikkien puolueiden ja erityisesti suomen etu.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Jaha, Virkkusen kasvojen pelastaminen alkoi. Mahdetaanko toivoa, että Virkkunen pääsee läpi ja uusi ministeri sitten voi haudata pakkoliitoslain?

http://yle.fi/uutiset/henna_virkkunen_lahtee_eurov...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Itse olen vähän pettynyt että persuista on irronnut lähinnä typerää kohumölinää. Silti se on ainut toivo muutoksesta. Keskustan äänestäminen olisi kuin kutsuisi Pyromaanit Ry:n sammuttamaan tulipaloa uskotellen itselleen, että tällä kertaa he tuovat bensan sijasta vettä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Julkisin varoin toimivassa yhtiössä käsiteltäessä päivänpolitiikan polttopisteessä olevaa asiaa johon kutsutaan kaksi hallituspuolueen edustajaa ja pienempi oppositiopuolueen edustaja antaa kyllä kummallisen sivumaun.

Huomaa, etten ole väittänyt, että Yle sorsii persuja. Minulla ei ole tietoa siitä, onko Persuja kysytty ohjelmaan.

Juuri tässä on tämän kirjoituksen ydin. Ja kyllä, olen pettynyt Yleen jos ei kysytty mukaan. Suurempi pettymys on, jos on pyydetty eikä meillä ollut antaa ketään.

Toimituksen poiminnat

Sivut